KAM

Társadalomtudományi doktori képzés

A Debreceni Egyetem SZOCIOLÓGIA ÉS TÁRSADALOMPOLITIKA DOKTORI PROGRAMJA képzési lehetőséget kínál olyan érdeklődők számára, akik a székelyföldi térségben dolgoznak és társadalomtudományi szakmai tudásukat  PhD fokozat szerzése során kívánják gyarapítani. A sikeres jelentkezés érdekében a szakmai felkészülés minél korábbi elindítását javasoljuk. A doktori képzés időtartama 4 év!
A képzés időtartama alatt a hallgatók a székelyföldi térségben maradhatnak, a tanórák egy kisebb része itt kerül megszervezésre. A székelyföldi csoport létrehozásának  fontos célja az, hogy a fiatal szakemberek általuk választott – a térség számára is fontos – témakörben váljanak szakértőkké. A Programról az itt megtekinthető VIDEÓ szakmai összefoglalót kínál.
A jelentkezéshez szükséges a mesteri fokozat  (vagy a mesteri képzés befejezése a folyó tanévben). Akik korábban a 4 éves képzésben vettek részt azok számára a mesteri fokozat nem szükséges. Jelentkezni szociológus vagy szociálpolitikus végzettséget igazoló diplomával, illetve valamely társadalomtudományi vagy egyéb tudományterületi egyetemi végzettséggel lehet.
A képzés időtartama alatt a csíkszeredai KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja – a Doktori Programmal való együttműködés keretében – szakmai támogatást és konzultációt, publikációs lehetőséget, kutatási programokban való részvételi lehetőséget biztosít. A jelentkezők számára igény szerint szakmai támogatást nyújtunk a felvételhez szükséges Kutatási terv kiválasztásában és elkészítésében. További információkért vagy a felkészüléssel kapcsolatos megbeszélésre levélben vagy személyesen lehet jelentkezni .
A jelentkezési dokumentáció benyújtásának határideje várhatóan 2024. május közepe.

Biró A. Zoltán, KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja. Csíkszereda
biroa_zoltan@yahoo.com
kamintezet@yahoo.com
Mobil: 0742-066 454