KAM

Fórumsorozat székelyföldi társadalmi folyamatokról

Intézetünk, a KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja  „SZÉKELYFÖLD – MILYEN VIDÉK?” címmel FÓRUMSOROZAT indít amelynek célja a székelyföldi térség aktuális társadalmi folyamataival foglalkozó szakmai párbeszéd ösztönzése, támogatása.  A térségi társadalomtudományi elemzések témáit, szakmai eredményeit, kiadványait bemutató fórumok panelbeszélgetések formájában zajlanak és nyilvánosak.
Az első Fórum időpontja  2023.június 15. (csütörtök), 18 óra.  
Témaköre:  Szabályszegő társadalom? Informális megoldások vidéki világban (TEMATIZÁCIÓS ANYAG)
A panelbeszélgetés szakmai  keretét a Korunk folyóirat számára ebben a témakörben készített tematikus összeállítás (Informális vidék  2022.november) kínálja. 
Moderátor: Bodó Julianna.  A panelbeszélgetés résztvevői: Oláh Sándor, Biró A. Zoltán, Kovács Eszter, Sárosi-Blága Ágnes, Székely Kinga Katalin
A Fórumsorozat helyszíne a  csíkszeredai  Magtár – Óvóhely, az egyes fórumok a közösségi médiafelületen (Facebook)  is követhetők. A fórumok témájáról – vitaindítóként – tematizációs anyag készül, amelyet a szervezők előzetesen közzétesznek az Intézet weboldalán és a közösségi médiafelületen. Ugyanezeken a felületeken a témakörök iránt érdeklődők számára további szakmai anyagokat  is kínálunk.     

Kapcsolat, további információk:
Sárosi-Blága Ágnes
kamintézet@yahoo.com