Szakmai fórum – roma téma a székelyföldi térségben

Roma téma: a társadalmi integráció feltételeiről” címmel kerül sor az Intézetünk által indított Fórumsorozat 2. rendezvényére on-line formában 2021. május 6-án (csütörtök) 15 órai kezdettel. 
A FÓRUM célja, hogy ösztönözze, támogassa a helyzet minél pontosabb körülírását segítő szakmai értelmezést. A szakmai értelmezés ilyen típusú társadalmi probléma esetén nem csupán a társadalomkutatók ügye. Mindazok számára fontos lehet, akik a társadalmi integráció folyamatainak elgondolásában, szervezésében, kivitelezésében, nyilvános tematizációjában szerepet kívánnak vállalni. A FÓRUM első részében hat rövid szakmai prezentációra kerül sor, amelyek mindegyike az erre a térségre jellemző magyar-roma viszony egy-egy meghatározó szerepű összetevőjére hívja fel a figyelmet. A rendezvény VITAINDÍTÓ  anyaga csatolt fájlként olvasható.
A FÓRUM  előadói: Oláh Sándor,  Bodó Julianna,  Fosztó László, Toma Stefánia, Gergely Orsolya, Jakab Judit. Moderátor: Biró A. Zoltán.  A FÓRUM második része szakmai vitára kínál lehetőséget. A szakmai prezentációk alapját képező tanulmányok és elemzési anyagok a KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja honlapján, illetve a FÓRUM ideje alatt Facebook esemény felületen lesznek elérhetőek
A ZOOM felületen  szervezett rendezvény linkje  a regisztrációt igénylők  számára lesz hozzáférhető, ugyanakkor a rendezvényt  Facebook felületen bárki követheti.
Kapcsolat, regisztráció igénylés, további információk:
Sárosi-Blága Ágnes    
agnesblaga@gmail.com
0758-389 413

Biró A. Zoltán
biroa_zoltan@yahoo.com
0742-066 454