KAM

Társadalomtudományi PhD program, székelyföldi érdeklődők számára

Debreceni Egyetem  Szociológiai és Társadalompolitikai  Doktori Programjába kedvező feltételek mellett jelentkezhetnek olyan érdeklődők, akik a székelyföldi térségben dolgoznak, és fejlesztéspolitikai, társadalomtudományi szakmai tudásukat kívánják gyarapítani.  A képzés ideje alatt a hallgatók a székelyföldi térségben maradhatnak, a tanórák egy része itt kerül megszervezésre, a képzési időszakban (off-line képzés esetén) átlagban  havonta egy alkalommal kell egy-egy napra Debrecenbe utazniuk. A székelyföldi csoport létrehozásának célja az, hogy a szakemberek már a képzés ideje alatt kezdjék el kiépíteni térségi szakmai karrierjüket, s egy általuk választott – a térség számára is fontos – témakörben váljanak szakértőkké.
A doktori képzés időtartama 4 év!
A 3 éves egyetemi alapképzéssel rendelkezők akkor jelentkezhetnek, ha a mesteri fokozatot is elvégezték, vagy a folyamatban lévő tanévben elvégzik.  Akik korábban a 4 éves képzésben vettek részt (a bolognai rendszer bevezetése előtt), azok számára a mesteri fokozat nem szükséges. Jelentkezni szociológus vagy szociálpolitikus végzettséget igazoló diplomával, illetve valamely társadalomtudományi vagy egyéb tudományterületi egyetemi végzettséggel lehet.
A doktori program ideje alatt  a KAM –Regionális és Antropológiai Kutatások Központja  –  a Doktori Programmal való együttműködés keretében – szakmai támogatást és konzultációt, publikációs lehetőséget, kutatási programokban való részvételi lehetőséget biztosít.
A jelentkezők szakmai konzultációt igényelhetnek a pályázati dokumentáció elkészítéséhez is (A felvételi követelmények megbeszélése, Munkaterv készítése stb.).
A jelentkezés határideje május közepe.
Akit a székelyföldi térségben érdekel ez a képzési lehetőség, az jelentkezhet további információkért vagy a felkészüléssel kapcsolatos megbeszélésre levélben vagy személyesen. 

Biró  A. Zoltán, KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja. Csíkszereda
biroa_zoltan@yahoo.com
kamintezet@yahoo.com Mobil: 0742-066 454